GEEN KONINGSDAGVIERING  in 2020. 

WE HADDEN EEN MOOI PROGRAMMA IN HET VOORUITZICHT, MAAR HELAAS KAN DIT NIET DOORGAAN VANWEGE DE HUIDIGE OVERHEIDSMAATREGELEN.

 

Een mooi gevarieerd programma hebben we er (samen met de Oosterhoutse horeca, clubs en verenigingen) weer van kunnen maken.  De activiteiten van Koningsdag vinden voornamelijk plaats in het Park, op de Markt en op de Heuvel.

In het Park: De vrijmarkt is een niet-commercieel evenement dat plaatsvindt in Slotpark-Oost. Deelnemers kunnen een gereserveerde betaalde plaats krijgen door het huren van een (hele of halve) kraam. Het is niet mogelijk zelf een kleed, mat of een partytent te plaatsen in het gedeelte waar de kramen geplaatst staan, en zeker niet langs de kanten in de planten en bloemen.

Er is speciaal aan het einde van Slotpark-Oost een veld ingeruimd voor verkoop zonder kraam, dus bijvoorbeeld vanaf een kleedje. Dit is bij de ingang van het park tegenover restaurant de Vrijheid en het witte huis. Ook zijn kleedjes toegestaan aan de Kastanjedreef, links en rechts langs het pad.

Commerciële / professionele handel in de verkoop van (nieuwe) artikelen, zelfgemaakte drank- of etenswaren is niet toegestaan.

Op speciaal aangegeven oranje kleedjes kunnen talentjes hun kunsten laten zien of horen. Alleen in Slotpark-Oost mag dan ook, tegen een kleine vergoeding van bezoekers, akoestische muziek worden gemaakt.

Kraamverhuur start zaterdag 4 april 2020 om 9.30 uur. De verhuur gebeurt op volgorde van binnenkomst en wij kunnen geen kramen reserveren.

In Slotpark-West wordt door een DJ vanuit Activiteiten Commissie Oosterhout muziek verzorgd. Voor een heerlijk drankje kun je ook terecht in Slotpark-West.

Verder zijn er sportieve activiteiten. Voetbalvereniging Oosterhout is er, korfbalvereniging “De Voltreffers”, maar ook staat er een echte Monkeyklimboom. Jong en oud kunnen hier de boom inklimmen.

Voor de kleintjes staat er een kinderdraaimolen. Ook kunnen de kinderen hun fietsje, driewieler, etc. laten versieren voor de versierde kinderoptocht. Tussen 12.30 u-13.30 u worden de kinderen geholpen met het versieren van hun fietsje of anderszins. Materiaal is gratis beschikbaar. Om 13.30 uur vertrekt de versierde kinderoptocht (met al de mooie prinsjes en prinsesjes) vanaf de kiosk in het Park. De stoet gaat vanaf de kiosk, via de Heuvel, Arendstraat en Kerkstraat naar de Markt. Voorop loopt de Mardi Gras Jazzband. Deze dixieland band zal met hun muziek de straten in het centrum laten vibreren.

De Markt: De aankomst van de versierde kinderoptocht is rond 14.00 uur. Vervolgens zal door de kinderen van de Turkse dansgroep AYC Fridan een optreden worden verzorgd. Voor de kleintjes is er verder een springkussen.

Er staan 2 podia op de Markt. De muziek op 1 podium wordt vanaf 13.00 u – 18.00 u verzorgd door Music’sCool. Drie bands verzorgen een spetterend optreden. Zorg dat je dit niet mist.

Op podium 2 is om 15.30 u Back to Black the music of Amy Winehouse te horen.

Een superleuke nieuwe attractie is HARRY de HENGST. Wie kan er het langst op deze hengst blijven zitten?

De Heuvel: Op het podium is vanaf 12.30 u – 17.00 u Jong Talent (van zangpraktijk Music) te horen. Ook zal de band “Rock on” optreden. Om 13.15 u is er een optreden van de dansgroep AYC Fridan.

Er zijn springkussens voor de kleintjes en verder is schaakvereniging “De Rode Loper” aanwezig.

Een leuke attractie is verder dat op deze dag historische Oldtimers te bewonderen zijn op de Heuvel.

In de Slotlaan: Diverse versnaperingen

Kraamverhuur

De site voor de kraamverhuur klik hier > https://kraamverhuur.oranje-comite.nl/

GEEN VRIJMARKT DIT JAAR TIJDENS KONINGSDAG.

NIET VAN TOEPASSING. Huur kramen 2020: hele (4 bij 1 meter) kraam 32 euro, een halve kraam 16 euro. Vanaf ….. is het mogelijk digitaal een kraam te huren via bovenstaande site (kraamverhuur). Na elektronische betaling ontvang je een reservering van je kraam. Op een later tijdstip ontvang je een mail met daarin extra gegevens en je huurbewijs. Annulering van gereserveerde kramen is niet mogelijk. De huursom wordt ook niet terugbetaald.

Tijdens Koningsdag lopen de leden van het oranje-comité in het Park om je vragen te beantwoorden of je gehuurde kraam aan te wijzen.

De plattegrond voor de kraamverhuur is gelijk gebleven aan vorige jaren: oranje-comite.nl/Plattegrond kramen 2019

Volg ons ook op Facebook: facebook.com/oranjecomiteoosterhout

Parkeerplaatsen in Oosterhout vinden klik hier?

Uitgaansgebied Centrum
Zondag 26 april 2020 vanaf 22.00 uur KONINGSNACHT GAAT NIET DOORKoningsnacht
Maandag 27 april KONINGSDAG GAAT NIET DOORKoningsdag
De Markt
13.00-14.00 uur Band Music'sCool “Product” van de Music'sCool .
14.30-15.30 uurBand Music'sCool Een band vol energie. “Product” van de Music 'sCool in Oosterhout
16.30-17.30 uurband Music'sCool elk optreden is een heus feestje wordt.
18.00 uur band
15.30-16.30 uurBack to Black The music of Amy Winehouse
Activiteiten - HARRY de HENGST. Wie kan er het langst op deze hengst blijven zitten?
- Springkussen voor de kleintjes
- Aankomst versierde kinderoptocht op de Markt om 14.00 uur. (Vertrek om 13.30u in het Park bij de kiosk). Natuurlijk gaan we er van uit dat alle opa’s en oma’s, ooms en tantes, buurmannen en buurvrouwen de kinderen met hun versierde fietsjes, karren, steppen, etc. komen bewonderen en een warm applaus geven.
Dans 14.15u Turkse dansgroep AYC Fidan
Kinderoptocht Om 14.00 uur aankomst van de versierde kinderoptocht op de Markt. Vertrek om 13.30 uur in het Park bij de kiosk. De Mardi Gras Jazzband zal de stoet begeleiden.

Heuvel
Activiteiten- Springkussens
- Schaakvereniging
Esv Rode Lopers
- Oldtimers
12.30 -17,00 u muziek- Muziek van Jong Talent (zangpraktijk Music)
- band "Rock on"
Dans 13.15u-Turkse dansgroep AYC Fidan
Historische Oldtimers
Slotpark Oost
08.00-17.00 uurVrijmarkt /kramen – Oosterhouters verkopen hun tweedehands spulletjes. Op een speciaal aangegeven plek is de verkoop vanaf kleedjes toegestaan
09.00-17.00 uurEHBO steunpunt
10.00-17.00 uurWaterscouting het Zuiderkruis met de verkoop van pannenkoeken
Activiteiten- Eendjes hengelen
- Diverse eet-en drinkgelegenheden: suikerspin, oliebollen, loempia’s, stroopwafels, worstenbrood, koffie, etc.
Slotpark West (bij de kiosk) 
Muziek DJ
Activiteiten - Horeca en terras in park
- Korfbalvereniging De Voltreffer
- Voetbalvereniging Oosterhout
- Monkeyklimmen
- kinderdraaimolen
13.30 uur vertrek versierde kinderoptocht Van 12.30 -13.30 uur kunnen kinderen hun step, fiets, etc. gratis laten versieren
07.30-17.00 uur Mobiele toilet
Slotlaan
07.30-17.00 uur- Diverse eet- en drinkgelegenheden
- Invalidentoilet

Binnenstad
08.00-17.00 uurNaast de traditionele vrijmarkt in het Park is er tijdens Koningsdag uitsluitend voor kinderen tot en met groep 8 een kindervrijmarkt in winkelcentrum Arendshof. De kinderen kunnen zich hier kosteloos voor inschrijven. De vrijmarkt is vanaf 8:00 uur geopend! Wil je je graag inschrijven voor de Kindervrijmarkt? www.arendshof.com/Koningsdagwww.arendshof.com/Koningsdag
Activiteiten- De winkels in de Binnenstad zijn open tijdens Koningsdag.